Vattenläcka = ingen skola

I måndags åkte Anders iväg igen, det är som om vi lever två parallella liv, Anders och jobbet/tjejerna, jag och skolan. I början av oktober är det dock en veckas ledigt för hela familjen, det ska bli mysigt, vi tänker passa på att vara turister i och runt Xi´an.
 
Vi har en ny A yi, QiaoFeng, hon är duktig och rar. Den förra fick jag, efter en del vånda, "sparka", hon var aldrig i tid, jobbad 1,5 h istället för 3 h och var rätt kass på att städa. QiaoFeng och jag lyckas faktiskt prata lite grann med varandra, på en blandning av kinesiska, engelska och handfot-språket. Den gamla A yin vill dock inte riktigt släppa taget, i fredags dök hon upp igen, hon bara kliver rakt in i lägenheten och jag vet inte vad det är hon vill. (Det här har hänt vid ett flertal tillfällen.) Den nya A yin pratade med henne men förstod inte heller riktigt anledningen till hennes uppdykande. Vi får hoppas att det här var sista besöket.
 
 Vår nya A yi, QiaoFeng
 
Sent i torsdags kväll ringde de från skolan och meddelade att fredagens undervisning var inställd, det fanns inget vatten. De var inte säkra på när vattnet skulle vara tillbaka men barnen var lediga åtminstone fredag och måndag, långhelg alltså! Resten av kvällen ägnades åt sms, det var nämligen inte bara skolan som var utan vatten, de flesta familjerna runt skolan var också drabbade. Bara vårt område klarade sig, ibland har man tur! När vi pratade med våra kinesiska vänner så visade det sig att det var en gigantisk vattenläcka, 300 000 människor var drabbade.
 
På fredagen passade vi på att njuta av vår lediga dag, vädret var perfekt för utomhusaktiviteter. Vi åt lunch på Barbequestreet, Liz och de svenska familjerna Grimm och Skogsberg var med. Medan de vuxna åt i lugn och ro passade barnen på att leka och pyssla i leklandet. Efter lunchen gick vi till vår pool, där träffade vi fler familjer från skolan. Det blev en härligt solig utefredag!
 
 
Lördagen ägnade Signe, Astrid och jag åt shopping. Det krävs lite arbete för att få ihop beige och blå kläder till skolans dresscode, igår hittade vi i alla fall fina blå klänningar. Hoppas nu bara att det fortsätter att vara varmt för strumpbyxor verkar de inte ha här i Kina.
 
 
 
Signe och Astrid hann också med lek i shoppingcentrets lekland.
 
  
 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Känns helt galet att känna igen sig på fotona. Barbequestreet, lägenheten och vännerna! Vad roligt att jag fick komma!

Bra gjort att sparka! A-K=tuff brud!

Kram!

2012-09-17 @ 22:36:20
Postat av: monalisa.noak@tele2.se

Nya hemhjälpen ser gullig ut, hoppas det håller i sig också!
Hälsa tjejerna med stora kramar från Ängsvägen och Brunnberg.
Kramar till dig och Anders också förståss!
Ha det gott.

2012-09-18 @ 19:27:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0