Sverige, Sverige älskade vän...

...nu är vi snart hemma! Måste bara dela med mig av lite bilder som vi tagit under våra månader här. Varsågoda... TIC, This is China...
 
 
Vackert, underligt, intressant, märkligt, irriterande och fascinerande!
 
 
 
 
 
 

Over the rainbow, lergubbar och hjältinnor

Cristins vecka här i Xi´an gick väldigt fort, vi hann göra alla turistställena, besöka skolan, äta på Bbc-street och shoppa vid Kang Fu Lu. Jag har hört talas om denna shoppinggata, en del pratar om den med fasa i rösten, andra blir alldeles lyriska. Cristin och jag tillhör nog den sista kategorin! Gatan är inte jättelång men består säkert av ett tiotal femvåningshus fyllda med ALLT! Man kan fynda presentpåsar, pennor, block, armband, örhängen, prinsessklänningar, paraply, hårsnoddar, peruker, skor, kläder, nagelsaxar(finns affärer som bara säljer denna pryl...), handväskor, skyltdockor, gosedjur och så vidare i evighet... Tyvärr glömde jag kameran men jag återkommer i ämnet!
 
De sista dagarna av Cristins Kinaäventyr spenderade hon och jag i Peking medan Anders hade pappamys med småfröknarna Leandersson. Det var skolavslutning på torsdagen och där sjöng tjejerna så fint så fint "Over the rainbow" tillsammans med alla de andra barnen i PYP = förskolan - 6:an. Sen fick de gå fram och hämta sina betyg hos rektorn. Resten av helgen fick Signe och Astrid ta hand om pappa Anders istället för tvärtom. Hans förkylning bröt ut ordentligt och det slutade med besök hos doktorn. Ingen mykoplasma men något var det för han fick antibiotika och nu en vecka senare börjar han äntligen att pigga på sig. Det var på tiden, Anders har haft hosta/feber/nästäppa/ingen smak i en månad nu.
 
Så medan det var sjukstuga i Xi´an gjorde Cristin och jag Peking. Vi hade en lång lista med vad som skulle hinnas med, muren så klart, shoppa solglajjer till mamma Anita och vanliga till mig, äta Pekinganka, besöka Förbjudna staden, se Himmelska Fridens torg, fota Mao, göra manikyr och pedikyr och åka cykel i hutongerna (Pekings gamla stadsdelar). Vi klarade av allt utom ankan men så åt och drack vi ju gratis på hotellet, kände att vi hellre la de pengarna på en äkta fakepryl istället! Cristins bästa köp var nog hennes Mulberryväska för 600 kinapengar (mindre än en tiondel av priset på äkta varan), hennes systeryster har en riktig och det enda som skiljde var att Made in England-lappen satt på "fel" sida. Nu får vi se hur länge den håller...  Mitt bästa köp måste varit manikyren för 38 yuan, tjejen var supernoga och nagellacket satt som berget, var fortfarande snyggt efter en vecka!
 
 
Cristin i sina nya Guccibrillor och jag i mina Chanel, känns rätt att stå på folkets torg, framför den store kommunistledaren i fakelyxbrillor. Undra vad Ordförande Mao hade tyckt om Kinas utveckling? Enligt samme Mao är Cristin numer en äkta hjälte/inna, det är nämligen endast de som gått på den berömda muren som får kalla sig det! (Vad är då jag, efter tre gånger???) Sista bilden föreställer den inte så glamorösa leveransen av Louis Vuittonväskor, Ganttröjor, Peakjackor och allt annat äkta som de säljer på Pekings Silk market!
 
 
 

Kärt besök... igen!

Dagen före Midsommarafton fick vi fint besök från Sverige och Sunne. I bagaget hade Cristin (o mamma Anita) sett till att det fanns, sill, nubbe och värmländsk färskpotatis. Jo, jo, det ska minsann firas midsommar även om man är långt borta från prästkragar, knott, jordgubbar och regntunga skyar.
 
I Sverige sitter man inne på Midsommar p.g.a. kyla och regn, i Xi´an sitter man inne p.g.a hetta och sol... Aldrig ska det vara riktigt bra!
 
 
Sill och färskpotatis var riktig lyxmat, alla njöt, fast stackars Anders kände inte mycket vad det smakade.
 
 

Lyxliv???

Har fått en del kommentarer om mitt lyxhustruliv här borta i plingplonglandet... Tänkte därför visa en annan sida av tillvaron, nämligen en rätt vanlig hål-i väggenlunchrestaurang. Skulle definitivt stängas bums av svenska myndigheter!
 
 
Men det är klart att man får dra ner på något när priset på lunch för två inklusive kinesisk apelsinläsk är 18 kronor.
 
 

RSS 2.0