Springbreak och American barbecue

Just nu har Signe och Astrid vårlov från skolan. Vi har passat på att göra saker där det normalt är väldigt mycket folk, de kinesiska barnen är nämligen inte lediga. Första utflykten gick till en pysselaffär i området, här drejades det, lektes i sandlådan och gjordes fönsterdekorationer. På tisdagen åkte vi till Dayanta (Stora Vildgåspagoden) och leklandet som finns där. Jämfört med Signes fördelsedag var det verkligen TOMT, väldigt skönt för oss vuxna och jättekul för barnen. Vi hade sällskap av familjen Skogsberg, en italiensk familj och Liz, mycket lyckat! Veckan innehöll också en tur till lekplatserna vid Södra sjön, bada i poolen och gå till Barbecuestreet med Grimms och Skogsbergs.På lördagen var vi bjudna till Liz och Stan på barbecue, de har nyss varit hemma i USA och bunkrat upp med massor av amerikansk mat. Vi drack Margaritas, åt bratwurst, spelade wii och hade en mycket mysig kväll. Vi avslutade hemma hos deras grannar, Jade och Klaus. Där var det fullt hus, bland annat var familjen Grimm där!


Student of the week och påskfirande

Anders var bortrest hela veckan och kom hem natten till fredag, han sov ut på morgonen och följde sedan med till skolan för att hämta barnen. Vilken tur! För på veckans Assembly var det världens finaste Astrid som blev Student of the week. "Astrid is a risk taker and a good communicator. Every day she learns new English words. Way to go!" Det var en mycket stolt tjej som gick upp för att ta emot sitt diplom. Först ville hon dock bara sitta i Miss Georginas knä men när kompisen Sophia också blev Student of the week så gick det lättare att possera för kameran.Det har varit lite svårt att få riktig påskstämmning här. Anders och jag har saknat skidåkning och Signe Lillängens kallrökt lax med Hovmästarsås. Men vi försöker att få till lite känsla iaf. Tjejerna var påskkärringar på skolan på Långfredagen och hade med sig påskharar i choklad att bjuda klasskompisarna på, det var uppskattat.

På lördagen åkte vi till en park med familjen Skogsberg för Påskaftonspicknick och en tur med trampbåtar som såg ut som svanar, drakar och en ful kopia av Musse Pigg. Det var en jättehärlig dag, svenskt sommarväder! Tyvärr slutade dagen riktigt trist med att någon stal vår ryggsäck. I den hade vi Anders plånbok, vår kamera och mina solglasögon m.m. Suck! Som tur är finns det hjälpsamma människor hemma i Sverige, så idag (fredag) kommer mina gamla glasögon hit till Xi´an, nästa vecka får Anders ett av sina betalkort och ny kamera finns att köpa här. Signe erbjöd Anders att han kunde få hennes plånbok. Påskaftonen avslutades i alla fall med lax och påskskumgodis från Sverige.

 

På söndagen hade en internationell företagarförening här i Xi´an ordnat med Easter brunch på ett tjusigt hotell i stadens utkanter. Det tog forever att ta sig dit men sedan åt vi gott, barnen lekte med kompisar från skolan och kelade med kycklingar och kaniner. Inte något som skulle godkännas i Sverige direkt! Efter att Astrid nästan strypt två små rosa kycklingar och en kinesisk pojke trampat på en kanin så kom fröken Anna-Karin fram ur sitt skal. Sen blev det djurskötarskola. Hur lyfter man en kanin? Hur håller man en kyckling? När vi frågade vad som händer med dessa små stackare efter brunchen så fick vi reda på att de dör snart, troligen ihjälstressade!Glad Påsk!
S H A N G H A I

Vi har haft en alldeles underbar långhelg i Shanghai. Sommarväder, mycket promenerande, en hel del shopping, god mat och tid tillsammans. I denna gigantiska stad bor det 19(!) miljoner människor, det märks, det är folk överallt och massor med trafik. Men det går att hitta små oaser även i denna jättestad.Yu garden, en riktig turistfälla men väldigt vacker sådan!Magnolia, magnolia och magnolia + våra små bustroll.Tianzifang, trånga gränder i gammal Shanghaistil fyllda av småbutiker som sålde många vackra saker, möbler, smycken, barnkläder, Maostatyer och mycket mer. Dessutom massor av mysiga restauranger och caféer. Absoluta favoritsället!En annan mysig statsdel, Xintiandi, inte alls långt ifrån Tianzifang.Shanghai skyline by night + ett av alla tusen fototillfällen som tjejerna får vara med om här i Kina. (Inte bara Signe och Astrid förresten, det är rätt ofta som de vill ha med mig och Anders på bilden också. Jättekul...)Utsikt från World Financial Center, inte riktigt världens högsta byggnad men de har i alla fall den högst belägna utsiktsplatsen, 474 möh! Astrid gillar ju höga höjder så det här var inga problem för henne. Signe hade däremot lite svårt för glasgolvet!Pearl Tower, Shanghais världsberömda TV-torn.

Och vad gjorde vi då för fynd??? Jo, Anders glider nu för tiden runt i en flashig Rolex, jag har investerat i några Mulberryväskor, Signe satsade på Converse allt väldigt äkta fake! Dessutom blev det en del vackra inredningssaker och kort på ordförande Mao.

Det måste absolut bli fler besök i Kinas New York under året!

RSS 2.0