Cykelutflykt till parken

I söndags reste Anders iväg till Beijing. Susanne var också ensam med Elin och Eric. Så vi gav oss iväg på en cykelutflykt till en liten park i närheten av där vi bor. Vädret var superhärligt, vi fick verkligen vårkänslor. På söndagarna är det mycket liv och rörelse överallt, det är enda dagen i veckan då kineserna är hellediga. I parken säljs det popcorn och spunnet socker från små vagnar, det finns drak- och ballongförsäljare och massor av folk. Det blev en riktigt mysig utflykt.


Lördagspromenad

För några veckor sedan fick vi punktering på ett av däcken till tjejernas vagn. Allan kände till en lokal cykelreparatör. Anders tog med vagnen dit och fick den fantastiskt bra lagad för 5 yuan (samma i kr). Intill låg det en marknad som Anders gärna ville titta lite närmare på. Och i lördags var det dags. Hela familjen Leandersson gav sig ut på en marknadspromenad som inte hade särskilt mycket gemensamt med dem vi brukar ta på Eds marknad. Vi hade utan problem kunnat shoppa loss till kvällens middag men nja... vi var väl kanske inte så sugna på det som erbjöds!Vår duktige cykelreparatör och hans helgprojekt!Färskt kött eller färsk fisk, Astrid kan inte riktigt bestämma sig!?! Jag var väl lite mer sugen på torkade småfiskar och småräkor samt fågelägg av okänt ursprung.Vill man kan man köra helt vegetariskt... faktiskt det mest lockande alternativet i de här kvarteren.

Tårtkalas

Signe fortsatte sitt firande med att ta med tårta till skolan. Den smakade väl inte Prinsesstårta direkt men hon tyckte iaf att den var fin!


Grönt är skönt...

och väldigt billigt! 1,5 kg potatis, tre päron, tre tomater, två lökar, fyra gurkor, en citron, ett sallatshuvud och åtta ägg från vår lokala Frukt- och gröntaffär, kostade 20,10. Prisvärt, tycker vi! Undra om Lidl kan konkurrera med det???


Annorlunda 5-årskalas

Efter en skön och lugn förmiddag bar det av till Stora Gåspagoden, målet var leklandet Toysmart. Det var ett jättefint lekland med massor av kul för barnen. Benjamin och Elliot skymtade vi då och då men de var för snabba för att vi andra skulle kunna hänga med. Eric höll ihop med tjejerna och de åkte rutschkanor, hoppade i bollhav och på studsmattor, gungade och mycket mer. Efter en dryg timme var föräldrarna helt slut och papporna i stort behov av en kall öl. Det var massor av folk och de spelade hög kinesisk popmusik hela tiden. Barnen var dock nöjda med att få fortsätta till Papa John´s.

På vägen ut passerade vi några juvelerar och då passade Susanne, Lise-Lott och jag på att önska oss något litet till Alla Hjärtans Dag. Ett guldhalsband för runt 20 000 eller några tjusiga diamantörhängen för 16 000 är vi väl ändå värda. Var det inte lyxhustrur vi var?

Efter pizzan hann vi gå en sväng runt Gåspagoden, kineserna är fantstiska på att pynta med lampor och lanternor!

Signe var superglad för sitt kalas, sina fina vänner och presenterna hon fick, rosa blinkskor, prinsessaryggsäck, Play-Doh glassmaskin och rittavla.

På söndagen åkte vi till vår nya favoritaffär, Decathlon. En stor sportaffär med massor av saker. Vi köpte cyklar till tjejerna och träningskläder till de vuxna. Anders och jag har faktiskt kommit igång i gymmet/poolen! Signe valde en rosa cykel med en prinsessa på och en cykelsadel till dockan, så klart. Astrid körde en coolare stil, orange cykel med en snygg krokodiltuta. Båda var väldigt nöjda och ägnade hela eftermiddagen till att cykla runt i vår compound.

Tack till alla för hälsningar hemifrån. Signe uppskattade dem verkligen. Mest rörd blev hon när Loket ringde på Skype och alla förskolekompisar sjöng Ja må du leva för henne.
LeklandetPizza, glass och Stora Gåspagoden.Stora tjejer!
Prinsessan Signe 5 år!

Stor dag i dag vår fina Signe fyller fem år!
Hipp, hipp HUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAA!

Vi har haft en lugn och skön morgon/förmiddag med paketöppning i sängen, hemgjord kladdkaka till fikat och en stund hos frisören för mamman.

Nu bär det snart iväg till ett lekland med Benjamin, Elliot, Elin och Eric. Sen blir det pizza. En annorlunda födelsedag men väldigt, väldigt bra enligt födelsedagsbarnet.

Signe hälsar att hon längtar efter alla hemma i Sverige!

En lugn och skön helg

Vi har haft en bra helg, det känns på eftermiddagarna att våren är på väg. Utanför vårt fönster blommar några träd. (Kanske någon hemma i Sverige som vet vad det är för sort.) Efter min shoppingtur till Metro på lördagsförmiddagen, hann Anders med ett ordentligt träningspass i vårt gym. Vi har pool, gym, bastu och en liten gympahall i vårt compound, allt är alldeles nytt och väldigt fräscht. Tyvärr är temperaturen i poolområdet nära fryspunkten (inomhus) men blir det bara varmare så ska vi börja vara där lite oftare.

På söndagen åkte vi in till centrum. Många kineser är fortfarande nyårslediga så det var verkligen fullt med folk. Vi tog en tur till Muslim Street, ett marknadsområde med allt från "Gore Tex"-jackor till komage. Vart vi än går väcker Signe och Astrid uppmärksamhet. Ibland tycker de att det är ok men oftast vill de bara gå och gömma sig. Småbarn är dock intressant, då vill de alltid stanna och prata lite. Vårt ordförråd har utökats med siffror, så de kan säga hur gamla de är och Hej då. Tyvärr gillar kineser folksamlingar och pratar vi med några till att börja med så har snart hela gatan stannat upp för att ta kort och känna på tjejernas hår.

Eftermiddagen spenderade vi hemma med lite ny deg, en stor burk med massor av färger kostar en tjuga!

Idag (måndag) är The Lantern Festival, sista dagen på nyårsfirandet och det smälls raketer och smatterband igen. Dagen efter nyårsafton såg det ut så här utanför vår grind...
Nu blommar det...:)


Från 0 till 100 på 3 s!


Granatäpplejuice var smaskens.


Söndagsmys.

Fynd på Metro

OBS Bergvik i Xi´an heter Metro. Utbudet är dock aningens annorlunda, inlaggda maneter, färska sköldpaddor, dumplings, komage och kycklingfötter är några saker de frestar med. Men de har också en hel del importerad mat, vid mitt första besök köpte jag bland annat Wasa Husman och Haribogodis. Lördagens runda resulterade i följande fynd:Affären är gigantisk och säljer det mesta. Tyvärr kan jag inte ta med mig familjen, de släpper nämligen inte in någon under 1.20!

Aktiva pensionärer

Några bilder från morgonpromenaden i parken.

Några bilder från morgonpromenaden i parken.

RSS 2.0