H O N G K O N G

Vi hade fantastiska dagar i HK. Det fanns saker att göra, se, shoppa och äta i varje hörn, himlen var blå, havet turkost och vindarna ljumma. Och alla pratade engelska! HK är inte Kina, utan en blandning av öst och väst, en väldigt lyckad sådan!
 
Torsdagen ägnades åt Disneyland, målet för Signe och Astrid var att träffa prinsessor, de hade framförallt spetsat in sig på Belle och Törnrosa. Astrid hade också en dröm om att åka Tekopparna med Nalle Puh. Inget av detta inträffade men dagen var ändå alldeles, alldeles underbar.
 
Våra prinsessor fick samsas med kinesiska PRO och alla andra vuxna kineser som kommit till Disneyland för att leka. Vi hade nog förväntat oss att barnen skulle dominera denna dag men vart vi än gick var det framförallt de vuxna som tog plats. De åkte karusell, fotades framför slottet och pratade med Tingeling som om hon fanns på riktigt. 
 
Adventureland var Anders och min favorit, båtturen i regnskogen bland huvudjägare, krokodiler och eldsprutande vulkaner var riktigt bra. Gissa vem som var Astrid och Signes favorit...
 
På fredagen var det Anders och jag som valde program, dagen ägnades åt sightseeing och shopping på Hong Kong Island. Vi tog den gamla spårvagen upp till öns högsta topp, den stånkade och stönade sig upp för de branta backarna. Det kändes tryggt och bra att vår resehandbok påpekade att det inte hade varit en enda olycka på de 100 eller så år som den använts... Det gick bra, både upp och ner! Väl uppe på toppen belönades man med en härlig utsikt över havet och alla HKs skyskrapor.
 
Vackert, dag som natt!
 
Innan vi lämnar Kina måste ju tjejerna ha fått se pandor "på riktigt", därför blev det ännu en nöjespark på lördagen, Ocean Park. Den var lite som en blandning mellan Kolmården, Liseberg och Skansen, det fanns pandor, karuseller, bergodalbanor, akvarium och "gamla" Hong Kong. Pandorna var bäst, en hanne LeLe och en hona, Qing Qing. När vi kom till parken, vid tiotiden, hade de precis fått sin bambu och mumsade på som bäst, senare på dagen låg de och sov. De var ljuvliga! Astrid önskar sig en alldeles egen, riktig panda att mysa med hemma i Sverige. Det du, Tomten, blir en utmaning!
 
 
Sen fyllde jag ju år också och det var riktigt trevligt, massor med god mat, fint halsband och fina örhängen från tjejerna och en Cross Trainer från maken. (Undra om göraiordningkällarensåattviharnågonstansattställaden ingår i paketet???)
 
 

Konstmarknaden vid Södra porten

 
Bilder från vår favoritplats i Xi´an. Det här är en liten marknad, inklämd mellan stadsmuren och innersta´ns höghus, där de säljer papper, penslar, bläck, färg och kinesisk konst. Det är en vacker och rofylld plats, här slipper man bilarna en stund.

Ny bil?


Book Character Day

Oj, oj, oj det är verkligen fullt upp på morgonen för att få iväg alla olika karaktärer som bor här oss nuförtiden. Svenska fotbollsfans ena dagen, sen är det häxa och pumpa och igår så var det dags att vara någon ur en bok. Jag hade lobbat för Madicken och Lisabeth heeeela hösten, vi hade klänningar och sidenband redo men nähääädå tjejerna ville bara vara P R I N S E S S O R. Så var det med det!
 
Det var i alla fall en väldigt trevlig dag, rektorn var bokpolis och med jämna mellanrum ropade han ut i högtalarna:
-Pick up your books and start reading NOW! Det visade sig också att han var Superman, helt plötsligt dök han upp i Signes klassrum, drog isär skjortan och visade sitt S, mycket uppskattat. (Ett litet tips till de rektorer jag känner... )Andra personligheter som man kunde möta i korridorerna var Angry Bird, kinesisk kejsare, Rödluvan, Spindelmannen, Tingeling, Harry Potter, Snövit, Pippi och Nemo.
 
 
Astrids klass, Luan från Kina var en drake, Tilly från USA/Australien var Snövit, Sacha från Frankrike var pirat, Astrid var prinsessan Purpelicious och Eric från Sverige var Nemo.
 
 
Signes klassrum. De riktigt stora eleverna (högstadiet?) kom in och läste för klassen en stund. Signe sitter med Fabrizia från Italien.
 
 

RSS 2.0