SkolfröknarIdag har våra stora, små tjejer börjat skolan på riktigt. Vår tanke var att inskolningen skulle hålla på ett tag och då bara för storasyster. Men i morse när vi kom till skolan hade Astrid också fått en hylla. Miss Georgina tyckte att lilla fröken Leandersson visst var stor nog att gå i hennes klass. Så idag var de själva för första gången, de lekte London Bridge (Bro bro breja), hade PE med Mr Dipp (gympa) och kinesiska med Miss Shai(???). Det känns jätteskönt att båda får vara där tillsammans.Signe, Eric (klasskompis från Hammarö) och Astrid, framför vår tjusiga bambuvägg/lampa.:)

Nyårsfirande på stadsmuren

Onsdagen spenderade vi i Xi´ans centrum tillsammans med Elliot, Benjamin och Lise-Lott Grimm. Vi började med att fika på Starbucks, sen shoppade vi på Zara och åt lunch på Pizza Hut... Jooo, vi är i Kina! Det var en trevlig eftermiddag som när mörkret lagt sig avslutades på muren som omger Xi´ans centrala delar. Som vi har skrivit tidigare så vet kineserna hur man firar nyår, och det gäller inte bara raketerna och smatterbanden, även dekorationer och uppträdanden är något alldeles extra. Vi delar med oss av några bilder från Drum Tower och stadsmuren.
Happy New Year

Nu har vi firat nyår igen. Det är Drakens år i år, symbolen för Kina, kejsaren och det positiva yang. Här i Kina vet man hur ett fyrverkeri ska se ut, det sprakar och smäller mest hela tiden. Om det inte vore för alla vidriga och tinnitusframkallande smatterband som de kör samtidigt så skulle det kunna vara vackert och njutbart men nu är det faktiskt mest tröttsamt.

Idag har det förresten varit fantastiskt väder, strålande sol och takdropp. Snart är våren här!


Nedan följer lite bilder (om ni klickar på dem så blir de aningens större):

Xi´an Hi Tech International SchoolNyårsshow på skolanSigne och Astrid i lägenheten och i vårt område
Tack för alla fina kommentarer, vi saknar er!


 


Online...

äntligen! Och jag kan rapportera att vi har hunnit med att vara utan värme i lägenheten (här är vinter, ungefär samma gradantal som hemma), strömavbrott och magsjuka. Dessutom funkar inte internet, mycket frustrerande!
Men nu är Signe frisk, vi har VARMT i lägenheten och snart är det en veckas ledighet för hela familjen. Nästa vecka är kinesernas stora familjehögtid, vårfestivalen/Nyår. Det märks att de laddar, raketer och smällar smattrar mest hela tiden, igår var det Tema på skolan, pyssel på fm och en väldig show på em, överallt hänger det dekorationer, röda lyktor, drakar (2012 är drakens år) och "julpynt".

Signe har börjat så smått i sin klass, det är väldigt annorlunda mot Loket. På förmiddagen serveras snacks, oftast något sött och lunchen beställer man från en restaurang, den här veckan har det varit Subway så det är vi lite mätta på. De går inte ut eftersom det är så kallt (runt 0:an) och alla, oavsett om man är tre eller fem, jobbar med siffror och bokstäver. 

Allt känns nytt, spännande, läskigt och överväldigande på samma gång. Men vår räddning bor nära, familjen Skogsberg i huset bredvid och familjen Grimm en kilometer bort. Utan dem skulle vi vara helt vilse i pannkakan!

Jag ska försöka lägga in lite bilder nu i veckan om jag bara får internätet att funka på Anders dator.


RSS 2.0