Om tre månader är det julafton...

och då är vi tillbaka i Sverige. Känns faktiskt väldigt bra just nu även om det mesta flyter på och tjejerna trivs i skolan så blir jag så trött på det här landet ibland. Idag, efter ett besök på Metro (enda affären där man kan hitta nödvändigheter som hushållspapper, importerad öl, creme fraiche och Corn Flakes), kom jag tillbaka fullständigt överlastad med saker och helt plötsligt får jag inte låna någon vagn av vakterna vid grinden. Méiyǒu bù (Nej, får inte... bla, bla, bla...) Metsos chaufför försökte verkligen men méiyǒu! Det händer ganska ofta här att det är méiyǒu, ingen prislapp på varan, ja då är det méiyǒu (för jobbigt/initiativförmåga saknas att hitta pris) eller taxi hem i regnet, méiyǒu, (vår adress låg inte åt rätt håll...) En annan sak som kan förvåna/störa lite grann är barnens kisseri... oj, jag blev visst kissenödig, ok jag sätter mig här... i dörröppningen till affären, mitt på trottoaren där alla går, under bordet på restaurangen!
 
Nu så, slut på den negativa kvarten! Ska gå och hämta tjejerna på skolan alldeles strax, på tisdagar och torsdagar går de lite längre dagar. Astrid myser med extrafröken Fiona i klassrummet eller biblioteket medan Signe spelar fotboll på tisdagar och lagar nyttiga mellanmål på torsdagar.
 
Det händer så mycket med Signe just nu, fröken Helen skickar med läsläxa varje dag och det har verkligen gjort susen. Nu läser Signe enkla böcker på engelska och skriver små meddelande både på svenska och engelska. Dessutom lärde hon sig att cykla utan stödhjul i söndags, efter den segern skrev hon på iPaden: "Ja kan sykla utan stödjul."
 
Nästa vecka är det Kinas nationaldag, den 1 oktober och det innebär en veckas lov för tjejerna och en veckas semester för Anders. Förhoppningsvis åker vi till Xiamen. Anders har lite jobb att göra där och vi har hört att staden ska vara väldigt fin. Det skulle vara underbart med miljöombyte.
  Signe skypar med finaste Tyra.
 
 Astrid med klasskompisen Sacha från Frankrike,
Fröken Miller från Jamaica och Fröken Fiona från Kina.
 
 
I lördags var vi inne i sta´n, lite krossade rutor och många militärer + fordon var det som vittnade om demonstrationerna tidigare i veckan.
 
Signe cyklar medan Astrid är ute på promenad med sina kinesiska mamma/mormor/farmorvänner.
 
 

Kommentarer
Postat av: Cristin

Ja, vad ska man säga...vilka äventyr det blir i Kina! Är trots att det är mkt som är märkligt, väldigt glad att jag fick möjligheten att komma och hälsa på er å ta del av allt det konstiga... Och allt det braiga...så som Kang fo lu (eller hur det stavas;))... Ser i alla möjliga affärer att marknaden för presentpåsar vidgar sig! Å snören....å stickers...å hårgrejjor...å....å....å....
Kram från ett väldigt höstligt Sunne

2012-09-25 @ 22:52:01
Postat av: Anita

Jösses, vilka duktiga tjejer ni har,o som efter jul ska komma tillbaka till alla svenska vanor o regler.... de kommer o slå sina kompisar m hästlängder o bara längta efter utmaningar på sin förskola. Hoppas ni har det riktigt gott på er semester o att ni shoppar loss som bara den.Stora o varma kramar från ett höstigt Hån!!

2012-09-29 @ 19:08:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0