Utflykter, avsked och drömmar som gick i kras

Nu är vi tillbaka i vardagen igen efter semestern i Xiamen. Anders har så klart rest iväg, den här gången för att sälja pappersmaskiner i Qingdao. Rapporterna därifrån är jobb, jobb och åter jobb, Vi hoppas verkligen att han kommer hem till helgen eftersom han ska resa bort igen nästa vecka.
 
I lördags var vi på BBQ-street tillsammans med familjen Skogsberg och våra amerikanska vänner, familjen Kottke och familjen Grimett. Liz och Stan ska flytta hem till USA så det var lite av en avskedsmiddag. Som vanligt var det supertrevligt, det är en så avslappnad atmosfär där, man sitter på små skrangliga pallar, äter kladdiga kycklingvingar och torkar fingrarna på toapapper.
 
På söndagen skulle vi på utflykt, Anders hade pratat med Lei på Metso om att vi ville utanför sta´n, till någon mysig by/fint tempel/upp i bergen. Vi tyckte vi hade gett väldigt klara direktiv och Lei hade till och med ordnat så att en tjej från receptionen på Metso skulle följa med som tolk. Våra förväntningar var höga! Och de motsvarades så klart inte... Tjejen var väldigt blyg, hon sa inte ens sitt namn och hon hade inte en susning om något egentligen. Vi åkte bil en liten bit utanför Xi´an och stannade i en by som helt och hållet bestod av en massa restauranger. Metsotjejen undrade var vi ville äta lunch, kl 11 på förmiddagen. Vi frågade om byn var känd för någon särskild sorts mat men se det visste hon inte. Vi tyckte det var lite tidigt för lunch så vi föreslog en tur upp i bergen till ett tempel vi sett vid en annan utflykt. Tjejen och chauffören var med på noterna direkt och vårt humör steg i ungefär en minut sen parkerade chauffören bilen och tjejen sa att vi var framme. En grusig parkering och ett tempelområde under uppbyggnad var inte vad vi hade tänkt oss. Vi gick i alla fall uppför trapporna och efter allt byggnadsarbete kom man till en stig i skogen, den ledde till en stor Buddhastaty. Det var dock 1,5 h vandring på branta stigar för att nå statyn så efter en stund vände vi, åkte tillbaka till restaurangbyn och åt den sämsta kinamat som vi fått under hela det här året.
 
Signe och Astrid har ett tag pratat om att få börja med dans. Vi frågade om skolan kunde ordna något och i måndags började de på ballet. De var så sugna på att få dansa, hade tränat hela helgen och sen så visade det sig vara alldeles för svårt. Läraren var säkert duktig på ballet men hon var sannerligen ingen pedagog. Signes kommentar efteråt var att jag tror fotboll är mer min grej. Heja, heja tycker pappa och mamma!
 
Om söndagens utflykt var misslyckad så var gårdagens utflykt desto bättre. Anders och jag hade planerat den ett tag men när han inte kunde på grund av jobb så följde en av hans finska kollegor, Kirsti, med istället. Målet för dagen var att hitta gamla/antika saker, gärna blåvitt porslin och möbler. Kirsti var perfekt att ha med sig, hon var tålmodig och hade ett bra öga för fina saker. Efter månaderna i Kina börjar jag nu kunna lite kinesiska, tillräckligt för att kunna pruta men alldeles för lite för att få veta någon historia om sakerna vi tittade på. Vi åkte i alla fall hem med krukor och vaser, bjällror och fat. Jag hoppas verkligen att Anders och jag hinner med en tur till innan det är dags att flytta hem.
 
 
  

Kommentarer
Postat av: Cristin

Klar tjejerna ska dansa balett!!!! Tant Cristin tycker att fotboll är bajs!!!! Men balett, DET är grejen det!!!!!

Åååååå vilka fina saker som kommer få följa med hem till Karlstad!! Hur går det med sekretären, byrån från den lilla Jack-(?) affären???

Kram från ett regnigt och ruskigt Sunne...

Svar: Ett ruskigt Sunne, huvva! Här var det kortärmsväder idag, fast vantarna är på på morgonen. Tycker som du när det gäller balett o fotboll, fast precis tvärtom!!! Dessutom BAlett... BAjs... du ser! ;)
Hoppas, hoppas på att få med mig något lite otympligare hem från Jack´s om inte annat för att krångelMetso ska få betala några extra kronor...
Anna-Karin

2012-10-18 @ 17:21:10
Postat av: Anita

Härligt med info från er, håller nog m Tant Cristin att balett de e grejer de. Tror dock att kraven e miljoner ggr större i tjingtjong landet till skillnad mot Svedala. Kör på fotboll nu så blir ni balettisar i januari.
Blir ngt mkt avis på allt det fina blå kommer att bli sååååå flott hos er. Har koll på "vedret" hos er, bättre än här för det e regn regn o åter regn...tur det e varmt ändå ute just nu. Här är det "graneri" som står på schemat, ska nu ut o hämta ris o lite smågranar för dekoration.....nu ere snart jul igen o DÅ E NI HEMMA!!!
Må riktigt gott o kram kram från "pensionären"!!

2012-10-19 @ 14:39:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0