International Day

Förra onsdagen var det International Day på skolan. Alla barn och vuxna skulle klä sig så att de representerade sitt land. Det visade sig att det fanns elever och lärare från 18 olika länder. Under veckan före hade eleverna fått besöka olika länder som inte finns representerade på skolan och få sitt pass stämplat, varje klass/lärare hade valt sitt land. Astrids klass var Monaco och Signes klass var Mexiko. Signe hade också fått i uppdrag att välja två länder som hon var extra intresserad av och forska om dem. Hon valde Thailand och Colombia, det första för att det är världens härligaste land och det andra för att kusin Klara är där just nu.  
 
Dagen började med en parad där vi fick se alla fina barn och lärare, finaste av alla var nog tjejerna från Sydkorea och Japan i sina traditionella klänningar.
 
Lunchen hade föräldrarna bidragit med så den var härlig buffé från alla världens hörn med crêpes från Franrike och plättar från Sverige, kimchi från Sydkorea, malaysisk kycklingcurry, köttbullar från Tyskland och Sverige, finska kanelbullar och mycket mer.
 
Efter lunchen hade rektorn en assembly med frågesport och chans för alla elever att berätta om allt de lärt sig.
Astrids klass "besöker" Lesotho och får sina pass stämplade av rektorn.
 Alla barnen ställde upp innan paraden.
Astrid och Eric med Fröken Miller från Jamaica.
Signes Fröken Helen från Nya Zeeland och några av barnen i hennes klass.
Vårt bidrag var tomtegröt.
 
     

Kommentarer
Postat av: Anita

Vilken härlig dag/dagar ni ser ut o ha haft!!!!
Ser att er rektor oxå gillar "postisar" o engagerad är han till tusen, bra kille!!!
Syns även att fröken/mamma använt sina kreativa ådror i grötskapandet!!!
Nu ska jag till SPA o kolla "mina" Matteljé tjejer.

Kram kram!!!

Svar: Krama bästaste tjejerna! Iofs bra rektor här I Tjingtjonglandet men jag känner bättre...;) Apropå gröten var jag ju tvungen att förtydliga innehållet, vem skulle vilja smaka på en sådan sörja annars??? Efter min förklaring... så var grytan tom! Njut av "lovet"! Ser du Maggan kan du hlsa att jag L Ä N G T A R efter jobbet! Kram!
Anna-Karin

2012-10-30 @ 14:11:54
Postat av: Cristin

Jag är ju dock lite besviken på att de slå svenska söta flickorna hade en folkdräkt! En sån som alla präktiga lärarinnor i Sverige har i garderoben!Ja.....just det ja.... Så präktiga är ju inte vi! ;)
Kul idé m resorna!
KRAM

Svar: Nepp, verkligen inte alls präktiga men Singeling hade nog gärna haft en folkdräkt. Var lite lagom avis på alla söta koreanskor.
Anna-Karin

2012-11-01 @ 17:07:08
Postat av: Åsa

Tompegröt! Imponerande! Kram!

2012-11-02 @ 21:16:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0