Kusiner på besökÅsa hade precis hunnit åka när nästa besök anlände, Sven, Anna, Klara, Mårten och Hugo. Innan de kom till oss hade de gjort Peking. Signe och Astrid passade på att ta lite ledigt från skolan så att de kunde njuta extra mycket av kusinerna. Första dagen i Xi´an tillbringades i vårt område, nudellunch på Barbecuestreet och sedan bad i "vår" pool. Vi var tvungna att återvända till Bbc-street två gånger till, Mårten var nämligen helt tokig i grillspetten där... jag tror att hans rekord till slut hamnade på 27 (!) stycken.

 

Barbecuestreet är ett antal restauranger som har en gemensam utegård, man kan beställa mat från flera olika ställen. Flera av restaurangerna har kolgrillar där de tillagar både kött och grönsaker, vi brukar beställa grillspett av nöt- och kycklingkött, helgrillad äggplanta med vitlök, grillat bröd och lite annat. Det är alltid mycket folk och enligt en av Anders kinesiska kollegor så är det här ett typiskt sätt för kineserna att umgås på. Förutom att det är trevligt och gott så är det också billigt, små nötköttsspett, 50 öre styck, en stor tallrik med nudlar och grönsaker, 12 kr, kycklingvingar, 6 kr och 0,6 l ölflaskor, 4 kr.

Efter slappardagen var det sightseeing som gällde i några dagar, cykeltur runt Xi´ans stadsmur och besök vid Terracottaarmén.På lördagen åke vi till Taiping, en nationalpark i bergen bara en timme från där vi bor. Så fort man lämnar staden blir luften bättre och det här var dessutom en riktigt vacker dag med blå himmel. Bergsturen var härlig, det är inte som en skogstur i Sverige dock, allt är väldigt tillrättalagt och det är folk överallt men det var ändå vackert med små fjällbäckar och stora vattenfall.Innan kusinerna återvände hem till Sverige blev det också lite shopping bl.a. i de muslimska kvarteren.Hej då, Klara, Mårten, Hugo, Anna och Sven, nästa gång vi ses är vi i Sverige. Jippie!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0