Student of the week och påskfirande

Anders var bortrest hela veckan och kom hem natten till fredag, han sov ut på morgonen och följde sedan med till skolan för att hämta barnen. Vilken tur! För på veckans Assembly var det världens finaste Astrid som blev Student of the week. "Astrid is a risk taker and a good communicator. Every day she learns new English words. Way to go!" Det var en mycket stolt tjej som gick upp för att ta emot sitt diplom. Först ville hon dock bara sitta i Miss Georginas knä men när kompisen Sophia också blev Student of the week så gick det lättare att possera för kameran.



Det har varit lite svårt att få riktig påskstämmning här. Anders och jag har saknat skidåkning och Signe Lillängens kallrökt lax med Hovmästarsås. Men vi försöker att få till lite känsla iaf. Tjejerna var påskkärringar på skolan på Långfredagen och hade med sig påskharar i choklad att bjuda klasskompisarna på, det var uppskattat.

På lördagen åkte vi till en park med familjen Skogsberg för Påskaftonspicknick och en tur med trampbåtar som såg ut som svanar, drakar och en ful kopia av Musse Pigg. Det var en jättehärlig dag, svenskt sommarväder! Tyvärr slutade dagen riktigt trist med att någon stal vår ryggsäck. I den hade vi Anders plånbok, vår kamera och mina solglasögon m.m. Suck! Som tur är finns det hjälpsamma människor hemma i Sverige, så idag (fredag) kommer mina gamla glasögon hit till Xi´an, nästa vecka får Anders ett av sina betalkort och ny kamera finns att köpa här. Signe erbjöd Anders att han kunde få hennes plånbok. Påskaftonen avslutades i alla fall med lax och påskskumgodis från Sverige.

 

På söndagen hade en internationell företagarförening här i Xi´an ordnat med Easter brunch på ett tjusigt hotell i stadens utkanter. Det tog forever att ta sig dit men sedan åt vi gott, barnen lekte med kompisar från skolan och kelade med kycklingar och kaniner. Inte något som skulle godkännas i Sverige direkt! Efter att Astrid nästan strypt två små rosa kycklingar och en kinesisk pojke trampat på en kanin så kom fröken Anna-Karin fram ur sitt skal. Sen blev det djurskötarskola. Hur lyfter man en kanin? Hur håller man en kyckling? När vi frågade vad som händer med dessa små stackare efter brunchen så fick vi reda på att de dör snart, troligen ihjälstressade!







Kommentarer
Postat av: Cristin

Men vänta här nu, har de färgat de stackars kycklingarna??!!

Ser iaf underbart ut m vår/sommarvärme iaf tycker jag!!!!

Och SÅ KLART är även Astrid bästaste eleven!!! Vem kunde tro ngt annat??!!! Way to go!!! :)

Kraaam

2012-04-13 @ 10:52:14
Postat av: Åsa

Vilka duktiga tjejer!



Galet trist med ryggsäcken :-((((.



Tänk att snart få komma och uppleva er värld! Jag jobbar och skriver rektorsorogramsuppsats så effektivt jag bara kan för att kunna slappna av riktigt ordentligt när jag väl är hos er!



Kram från Åsa

2012-04-13 @ 22:21:26
Postat av: [email protected]

Hälsningar kom via telefon till er från Ängsvägen 9.



Duktiga Astrid!



Vill tala om att Anna & Torbjörn fick en liten kille som ska heta Ebbe.



Fortsätt njuta av er tid i Kina.

2012-04-14 @ 17:17:20
Postat av: Agnes

Hej Signe och Astrid!

Hoppas ni har det bra!

Jag har det bra här hemma! Jag ska ta hand om två marsvin om ett tag.

Igår fredag fyllde Nils fyra år och vi åt glasstårta.

Nu har jag påsklov och har varit på ridkurs två dagar. Det roligaste är att hoppa. Vi hoppade en bana. Hästen heter Brynolf. När vi tog på trenset så ville Brynolf smita ur spiltan men vi fick tag i honom.

Vilka fina påsk-käringar ni var!

Är det bra på eran skola? Min skola är bra.

Vi har hittat de första vitsipporna och plockat dem.



Påsk-kramar från Agnes!

2012-04-14 @ 20:47:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0