S H A N G H A I

Vi har haft en alldeles underbar långhelg i Shanghai. Sommarväder, mycket promenerande, en hel del shopping, god mat och tid tillsammans. I denna gigantiska stad bor det 19(!) miljoner människor, det märks, det är folk överallt och massor med trafik. Men det går att hitta små oaser även i denna jättestad.Yu garden, en riktig turistfälla men väldigt vacker sådan!Magnolia, magnolia och magnolia + våra små bustroll.Tianzifang, trånga gränder i gammal Shanghaistil fyllda av småbutiker som sålde många vackra saker, möbler, smycken, barnkläder, Maostatyer och mycket mer. Dessutom massor av mysiga restauranger och caféer. Absoluta favoritsället!En annan mysig statsdel, Xintiandi, inte alls långt ifrån Tianzifang.Shanghai skyline by night + ett av alla tusen fototillfällen som tjejerna får vara med om här i Kina. (Inte bara Signe och Astrid förresten, det är rätt ofta som de vill ha med mig och Anders på bilden också. Jättekul...)Utsikt från World Financial Center, inte riktigt världens högsta byggnad men de har i alla fall den högst belägna utsiktsplatsen, 474 möh! Astrid gillar ju höga höjder så det här var inga problem för henne. Signe hade däremot lite svårt för glasgolvet!Pearl Tower, Shanghais världsberömda TV-torn.

Och vad gjorde vi då för fynd??? Jo, Anders glider nu för tiden runt i en flashig Rolex, jag har investerat i några Mulberryväskor, Signe satsade på Converse allt väldigt äkta fake! Dessutom blev det en del vackra inredningssaker och kort på ordförande Mao.

Det måste absolut bli fler besök i Kinas New York under året!

Kommentarer
Postat av: Cristin

WAOW!!! Jag säger bara WAOW!!! Fränt, häftigt, mäktigt!!!! Ojoj!!! Måste vara fantastiskt att få vara fotomodeller! Vi är kanske en utdöende art vi stackars skandinavier?! ;) Äkta oäkta saker, DET gillar jag!!!! Stora sparbössan ska laddas!!!! KRAM

2012-04-04 @ 21:42:31
Postat av: Anita

Härligt reserepotage!!!! Ska sparka på C3 så hon får fart på sig inför ett äventyr i juni!!! Jag ska även kolla sparbössan så den fylls, kram kram på hela familjen!

2012-04-06 @ 10:25:43
Postat av: Åsa

Åååååå! Så härligt! Vilken stad! Härlig shopping! Bankkortet behöver laddas förstår jag! Kram!

2012-04-06 @ 19:23:51
Postat av: maria johansson

Jösses va människor det är annat än lilla Butorp med ca 100 invånare...

kram på er

2012-04-08 @ 09:00:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0