Vår househuntingtrip

Nu har vi varit här i några dagar och ja, det börjar faktiskt kännas ok. Men både Anders och jag har haft några nätter då det har varit svårt att sova. ALLT är så annorlunda och så klart hade vi förstått det innan vi åkte hit men det är först nu som det verligen känns på riktigt.  

Redan på söndagen åkte vi ut till området som vi ska bo i och träffade familjen Skogsberg för en fika. Det är skönt att ha lite vänner på plats som redan har gjort allt det vi snart ska företa oss. De bor i ett compound med fina parker, pool och gym. Här vill vi också bo! Efter fikat promenerade vi bort till en restaurang där vi skulle möta familjen Grimm för lunch. Sex svenska barn, det väcker uppmärksamhet! Sedan fick vi titta in hemma hos Grimms också, de bor i ett radhus med vacker kinesisk stil. På kvällen åt vi mat på en muslimsk restaurang nära Bell Tower. Har ni lite att göra någon gång... då kan ni träna på att äta nudlar med pinnar!

Måndagen tittade vi på lägenheter, fyra stycken stod på schemat. Jag hade redan bestämt mig för Rune och Susannes område och blev nöjd när första lägenheten vi skulle titta på låg i deras compound. Men fy vad den var sunkig, inte alls så fin som Skogsbergs. Nästa lägenhet låg mitt emot skolan, det kan ju vara praktiskt om det inte vore för att den var ännu värre än den första. Jag bara väntade på att kackerlackorna skulle krypa fram under köksskåpen! Sen var vi tillbaka i det bra området, men våra förhoppningar var bortblåsta! Vi klampade in hela familjen hos ett australiensiskt par, killen låg och sov på en madrass på golvet. Tjejen var dock jättegullig och visade runt oss i en lägenhet som var helt acceptabel, äntligen. Humöret åkte upp några snäpp och efter att ha tittat på sista lägenheten var vi riktigt nöjda. Den liknade nummer tre och även familjen Skogsbergs. Allt var fräscht och en hel del möbler gick i Kinastil. Vi får se om de vill hyra ut till oss, den kinesiska hyresvärden såg mest sur ut... Youyo (Metsos personalchef) bjöd oss på dumplings till lunch och sedan var det dags för att besöka skolan. Rektorn visade oss runt, han kommer från Nya Zeeland och ibland fattade vi ingenting av vad han sa... Men intrycket av skolan var väldigt positivt och Signes fröken, Miss Georgina, verkade supersöt! Efter all information, alla intryck och alla möten med nya människor var vi helt slut och ändå kunde vi inte sova... Jetlag!

Vi hade fått stränga förhållningsorder av Youyo inför tisdagens aktiviteter, ingen frukost, inget kaffe! Metsobilen hämtade oss klockan åtta för... Physical exam! Hjälp, jag var nervös! Men en lång kö, två blodprov och en lungröntgen senare var allt klart! Kinesisk effektivitet! Vi firade, till tjejernas glädje, med frukost på Mc. Det är inte direkt dyrt med mat här, frukosten kostade 56 RMB = 56 kr. Resten av dagen var vi turister, vi hann med att titta lite i de muslimska kvarteren. Spännande! Där fanns shopping och mat i mängder. Både sådant man vill ha och sådant man helst hade sluppit att se! (Rå nötlever ser inte så fräscht ut t.ex.)

Igår, onsdag, var en riktigt trevlig dag, vi promenerade uppe på stadsmuren, shoppade lite på muslimska marknaden och började så smått känna oss bekväma med tanken på att detta kommer vara vår hemstad det närmaste året!

Idag har vi mest tagit det lugnt, Anders är just nu på Metsos kontor och hälsar på! Tjejerna och jag ska festa till det med en picknick på hotellrummet. I eftermiddag hoppas vi få åka en tur till Wallmart... bara för att få lite koll på vad vi behöver ta med oss hemifrån!

Lägger in lite bilder så småningom!

Kommentarer
Postat av: Anita

Hallåj!!!

Underbar rapport,önskar vidare good luck m lgh UTAN kryp o m finfina möbler!!Rektorer är ju ett knepigt släkte o tydligen lika i hela världen!!! Kramar till er alla från ett regnigt Sunne

2011-11-03 @ 18:39:33
Postat av: Cristin

Åh vad roligt att läsa!!! Så spännande det låter! :) Kommer ju att följa den här bloggen slaviskt framöver! Och jag tycker nog att du ska passa dig för söta supergulliga fröknar.... De gillar vi ju egentligen inte alls!!! ;) Det kommer bli kalasbra för er! Och vad skönt att undersökningen gick bra!! Härligt att ni själva börjar förlika er m känslan av att flytta så långt bort..... För en annan, så här utomstående känns det overkligt!!! Kramar till er alla :)

2011-11-03 @ 20:31:09
Postat av: Anna-Karin

Näe då Anita, rektorer är inte alls knepiga, bara trevliga! O ibland lite svåra att förstå! ;) Cristin, det känns overkligt för mig med. I lördags när jag skulle köpa tacokrydda tänkte jag först ta trepack men kom sedan på att det är nog ingen större chans/risk att vi äter tacos tre gånger på en månad... Det är nära nu!

2011-11-07 @ 19:10:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0