Solsemester och skolstart


Så var vi då tillbaka i Xi´an, det luktar kol, solen är varm och det är människor överallt. Vi var lite ledsna över att lämna Sverige men mest förväntansfulla inför allt nytt och spännande som hösten bjuder. Dessutom hade vi resväskorna fulla med svensk mat så när hemlängtan sätter in får vi ha ett litet kalas på kaviar, nyponsoppa, knäckebröd och lakrits.

Sommaren i Sverige har ju inte direkt skämt bort oss med sol och bad, det var därför en helt underbart härlig överraskning att se vår utepool full med vatten. Sista veckan på sommarlovet spenderades där!
 
Nu har dock terminen börjat, Signe, stora tjejen, går i ettan medan Astrid är kvar i förskolan. Nya fröknar, nya klassrum och nya kompisar gör att tjejerna studsar upp på morgonen för att så fort som möjligt komma till skolan. Hoppas det håller i sig hela terminen!
 
Anders fortsätter att turnera Kina runt, den här veckan håller han föredrag i Qingdao och nästa vecka är det en ny stad. Men vi är nöjda och glada för han kommer i alla fall hem till helgen!
 
Lite bilder på vår "privata" pool... Söndagen var väldigt fin, det hade regnat hela lördagen så för ovanlighetens skull kändes luften "ren" och "klar". Solen sken från en klarblå himmel och det gillar inte kineserna. Det anses fult och fattigt (= utomhusjobb) att vara brun i Kina, vi hade därför hela poolen för oss själva. Lyxliv!
 
 

Kommentarer
Postat av: [email protected]

Kul att höra från er.
Skönt att tjejerna tycker om sin skola, också skönt att höra att ni har det bra på alla sätt.
Många hälsningar från farmor/mamma/svärmor och faster M-L.
Ha det så gott!

2012-09-06 @ 08:44:50
Postat av: Cristin

Härligt att allt flyter på! Åh ni med! ;) Löööövly m egen pool, här är det verkligen höst kan jag lova... I morse... IS på rutan... Buhu! Men soliga dagar, lite charmigt kanske-men Kina verkar leverera nu! :) Håller tummarna för att "upphoppen" på morgonen fortsätter! Kram på er alla!

Svar: Jaa du, nog har vi flyt alltid...;)
Anna-Karin

2012-09-06 @ 22:09:31
Postat av: Åsa

Häftigt att se poolen med vatten i! Kan änka mig att detär toppen. Lite roligt att de inte gillar att bli bruna i solen :-). Kram! Åsa

2012-09-09 @ 14:27:58
Postat av: Anita

Skönt o höra från er på bloggen igen, o att ni har värme o kan bada. Den varan blev ni säkert inte bortskämda med under er hemmatripp. Vill gärna se bilder på prinsessorna i sina beiga skoldressar, de gör sig säkert i alla färger (är beige en färg??) Hösten e här hos oss i Svedala,frost natten som gick, inte klokt!!!Har packat bilen full m pelargoner, imorgon e de P-bol på schemat o då blir det vinterförvaring för mina blomster..... Ha de riktigt skönt nu med poolhäng o fruluncher, kram kram!!

Svar: Lovar kort på skolflickorna så fort skolan är igång igen... Har "fyndat" mer fint, ska ha ett Dresscodeinlägg, tror jag minsann. Kanske något du ska ta med dig till nästa rektorsmöte, dresscode alltså! Ha det gott, hälsa alla (som jag tycker om), kram!
Anna-Karin

2012-09-09 @ 23:20:10
Postat av: IdaM

Ser najs ut det där, synd att den inte va fylld när vi var där men då kanske de tyckte det va för "kallt" att bada ute :P

Söta små badmösser tjejerna har, någon speciell anledning till dem?

Svar: Antar att de inte vill ha hår i poolen?!? Jag tror de tycker det är kallt nu med, ca 25, för oftast är det bara vi o våra kompisar som badar. Vilket så klart är supernajs... egen pool, liksom!
Anna-Karin

2012-09-11 @ 15:16:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0