Messmör, leverpastej, hushållsost och lingonbröd...

äntligen så kom då mormor, morfar och moster på besök. Tjejerna har haft nedräkning, Astrid var lite blyg till att börja med men sedan var det full fart. Dessutom hade de resväskorna fulla med "Sverige", mat som vi längtat efter, påfyllning till medicinskåpet, mitt kära shampo, sommarskor och tjejernas dockor!Vi hann med mycket under de två veckorna. Först på schemat var att fira Idas 30-årsdag, eftersom de precis kommit tog vi det lugnt men det blev iaf fika på Starbucks, shopping på Decathlon (en väldigt bra sportaffär) och middag på en japansk restaurang i närheten. På tisdagen besökte vi Dayanta, Stora Vildgåspagoden. Vi gick högst upp och beundrade utsikten, som var så där eftersom det var en ganska vanlig Xi´andag, grå och med smog i luften. Parken runt pagoden var dock fin och det fanns flera vackra Buddhor.Dagen efter var det dags för en tur in till sta´n, Muslim Market, Art street och muren skulle besökas. Ida fyllde på resväskan ordentligt i de muslimska kvarteren, det blev även shopping på Art street innan det var dags för en promenad uppe på Xi´ans mycket gamla stadsmur. Det var en solig och fin dag med lagom mycket folk.På torsdagen gick pappa, Ida, Astrid och jag på en låååång promenad i vårt område, jag ville visa lite annat än turiststråken. Kinesiska marknader och bostadskvarter kan vara lite ruffiga, bredvid bostadshuset ligger ofta soptippen och det springer gathundar överallt. Vi hamnade fel men till slut så hittade jag en gata jag kände igen. När vi väl kom ut bland mer modern bebyggelse undrade Astrid om vi var hemma i Sverige nu. Efter den utflykten fick Ida och mamma följa med till Metro för att handla mat.

Anders skulle egentligen varit hemma hela veckan men torsdag eftermiddag drog han till Chengdu och missade därför fredagens resa till Terracottaarmén. Det kommer ju dock snart fler släktingar så han får åka då istället. Vi hade guide under vårt besök bland lergubbarna, det var bra men tyvärr hade hon lite bråttom ibland. Den största hallen var den mäktigaste men alla tre gravarna var fint i ordning. Vi kom på förmiddagen innan massorna så vi hade verkligen möjlighet att titta ordentligt. Guiden berättade att på helgerna är det inte ovanligt med 70 000 besökare/dag. I Kina kan de verkligen konsten att trängas. Vi hann också med ett besök till Huaqing Hot Spring, här bodde en av Tangdynastins (ca 700 e.Kr.) kejsare med sin favoritkonkubin. Det var ett vackert parkområde med fina hus och näckrosdammar. Man kunde också ta en linbana upp till toppen av Mount Lishan för att se på utsikten. Linbanan var rätt dyr men vi tyckte ändå att det kunde vara värt det. Väl uppe stannade den i en skogsdunge, ingen utsikt alls. För att se något skulle vi betala ytterligare ett inträde... Det är väldigt ovanligt här i Kina med en entrébiljett som täcker allt.En av Anders kollegor hade tipsat om en fin bergsutflykt, den ville vi också hinna med under familjen Ringhs besök. Bussansvarig på Metso missförstår dock ibland vad det är vi vill så vi hamnade på ett helt annat ställe, också uppe i bergen men utan linbana och vandringsleder. Vi kunde iaf ta en skogsstig upp till ett litet tempel. Trots missen var det en härlig dag, solsken, frisk luft och natur! Det var första gången på väldigt länge som vi slapp asfalt och betong! På hemvägen stannade vi i en liten by och åt mat, en stor ångande gryta med fisk, grönsaker och chili. Inte någon barnmat direkt men väldigt gott för oss andra.På söndagen tog Anders, Ida och jag bussen in till sta´n, vi skulle cykla ett varv runt stadsmuren. Det var en fin tur med perfekt väder, hela varvet är 14 km så det tog ungefär en och en halvtimme med fotostopp. Sen promenerade vi runt lite i innerstan, hittade en fantastisk fruktsmoothiebar, handlade lite i de muslimska kvarteren, kollade in matstånden, det blev inte varken lunga eller komage idag heller. Ida tog bussen hem och Anders och jag stannade kvar i sta´n för middag och natt på hotell.Runt 1:a maj höll vi oss hemma, det är en stor högtid här i Kina och sådana dagar vill man helst inte vara på allmän plats! Anders skulle iväg på jobb igen, den här gången till Hainan och sedan vidare till... ja, vart var det nu??? Jag kan inte hålla reda på alla pappersmaskiner i Kina som behöver Herr Leaderssons hjälp!


Kommentarer
Postat av: Cristin

Jag säger bara OJ!!! Vilken tur att jag bestämt mig för att ta chansen och åka till världens bästa leandersson's i Kina!!!! Kommer bli ett minne för livet!!!!!!

2012-05-15 @ 19:02:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0